top of page

Hvem er jeg?

IMG_3729.heic

Hvem er jeg?

Hei! Jeg heter Marie Murby, er 21 år gammel og driver klesmerket mitt Murby. Helt siden jeg var liten har jeg vært lidenskapelig for det å uttrykke seg gjennom det kreative. Tanken på å skape og å drive noe eget er det som lenge har fascinert meg. Da jeg ble kronisk syk i en alder av 13 år, innså jeg hvor viktig det kreative egentlig var for meg. Når jeg er kreativ så føler jeg meg ustoppelig i min helt egen verden, og andre ser meg kun for kunsten min, fremfor min kroniske sykdom. På videregående skole ble jeg introdusert for symaskinen, og da åpnet en helt ny verden for meg. Dette har gitt meg så mye glede, nettopp fordi jeg fikk erfare en ny måte å uttrykke meg selv på. 

Etter to år bak symaskinen både på skolen og hjemme fikk jeg en stor lyst til å dele lidenskapen min med andre. For meg så handler klær om identitet og en kreativ måte å uttrykke seg selv på, og det var dette jeg ville ta med inn i merket mitt. Jeg synes det var så fascinerende med tanken på at jeg kunne sy klær til andre med like mye kjærlighet som det jeg syr til meg selv, og ikke minst at de skulle føle seg like fine som jeg gjør!  Under lockdown i begynnelsen av Corona pandemien 2020, bestemte jeg meg for å ta første steg. Jeg ville etablere mitt eget merke, og dermed starte et eget enkeltmannsforetak. Da jeg skulle lage mitt eget merke ville jeg det skulle gjenspeile hvem jeg er. For meg har det alltid vært viktig å bruke klær som gjør meg glad og en kreativ måte å vise hvem jeg er på. Så det er akkurat det merket mitt er! Glade klær, i glade farger, noe som skiller seg ut i mengden og noe man føler seg bra i!

Nå fire år senere sitter jeg igjen med en helt vill reise! Så utrolig mye erfaring og fine opplevelser, som syke Marie på 13 år bare kunne ha drømt om. Det å være kronisk syk i dagens samfunn er til tider veldig tøft, derfor ønsker jeg å vise og inspirere ved å vise til det jeg har klart å oppnå. Selvom det ikke blir plan a, så kan jeg love deg at det finnes plan b, c og d også. Det er alltid lys i enden av tunellen.

bottom of page